Skip to content

Onderhoud/Reparatie

Naast uitvoerend en docerend muzikant is Thomas ook onderhouder en reparateur van gitaren en basgitaren. Met zijn specialiteit in elektrische instrumenten. Onderhoud is een cruciaal onderdeel van het bezitten van een gitaar of bass. Het is aan te raden om bij elke keer dat de snaren vervangen worden je instrument te voorzien van een deugdelijke afstelbeurt.   

Dat houdt onder andere in: intonatie, actie(afstand van snaar tot hals), de halskromming, hoogte van de brug en/of zadels en de hoogte van het element onder de snaren. Dit is nodig om het instrument zo licht en zuiver mogelijk te laten spelen.

Al meer dan 8 jaar heeft hij ervaring met het sleutelen aan elektrische snaarinstrumenten om een betere bespeelbaarheid mogelijk te maken. Sinds september 2022 is Thomas regelmatig te vinden bij de zwolse gitaarspecialist ‘T Speeltuygh om aan opdrachten te werken, met als leermeester Eric van der Hoeven. 

Mocht je zelf in bezit zijn van een kapotte of niet goed bespeelbare gitaar en wil je daar verandering in brengen? Neem dan contact op via het contactformulier en dan bespreken we samen de opties om jouw gitaar of basgitaar terug te brengen naar oorspronkelijke glorie(of beter).

20221002_141315