Skip to content

Biografie

Jeugd

Van jongs af aan is Thomas Hagemeijer al geïnteresseerd in muziek. Of het nou het terugspoelen van de videoband van The Jungle Book was of de muziek die er thuis werd gedraaid. Vooral geïnspireerd door de muziek van Pink Floyd, Genesis en Deep Purple wou 7 jarige Thomas graag op gitaarles, eerst akoestisch en later elektrisch. 

Tussenjaren

Op 18 jarige leeftijd begon Thomas na een korte pauze voor andere bezigheden weer met spelen. Deze keer meer gefocust op de rock muziek die hij weer met volle teugen aan het luisteren was. Toen dat naar meer smaakte stopte hij met zijn studie om zich volledig op muziek te kunnen focussen. Hij vormde rond die tijd zijn eerste bands waarin hij ook zelf nummers schreef. 

Conservatorium

Na een paar tussenjaren van praktijkervaring besloot Thomas zich aan te melden voor het conservatorium. Om zich daarop voor te bereiden nam hij les bij Klaas-Jelmer Sixma die hem veel nieuwe dingen heeft geleerd. Toen Thomas in 2019 aangenomen was tot de bachelor, heeft hij vele soorten muziek in verschillende bands ontdekt en veel ervaring daar in opgedaan. Naast alle theorievakken waar hij veel van heeft opgestoken, nam hij bijvak basgitaar bij Serge Bredewold en songwriting van Marzio Scholten en Rolf Delfos. Hij heeft voor en in zijn hoofdvaklessen veel tijd gestoken in eigen composities, improvisatie en sound design. Ook heeft hij een jaar lang zangles gehad van Elke Rouwmaat, iets waar Thomas zich ook al heel lang mee bezighoudt.

Nieuwe  en oude liefde

In zijn vierde en tevens laatste jaar van zijn studie meldde hij zich aan voor het jaarlijkse theaterproject dat dat jaar in het teken stond van Yentl en de Boer. Een deur naar een hele nieuwe wereld van theater ging voor hem open. Hij heeft hier zo erg van genoten dat hij heeft besloten hier meer mee bezig te gaan.

Thomas haalt veel inspiratie uit artiesten als Bon Iver, Peter Gabriel, Supertramp, Antônio Carlos Jobim en Aaron Parks maar luistert ook nog steeds veel naar de muziek van zijn jeugd.

Waar Thomas zich na zijn studie vooral op focust is het schrijven van zijn eigen muziek en optreden met het duo dat hij heeft met Marleen Rodijk. 

Les

Ook geeft Thomas al jaren les, één van de leukste dingen om te doen. Als gediplomeerd gitarist en gitaardocent vindt hij het geweldig om te zien dat iemand geniet van zijn/haar passie en daarmee groeit als persoon.